Het jeugd-springteam van Set’m op Augustinusga was zaterdag 3 februari vroeg opgestaan om hun springkunsten te laten zien in Utrecht.

Deze wedstrijd is onderdeel van een competitie van 2 in totaal, waarvan de tweede dubbel meetelt.

Voor de airtrack waren de dames Shenia, Jannie, Johanna, Eline, Marrit, Nina, Bonnie en Rixte het minst zenuwachtig. Ze hadden dit toestel goed voorbereid en met de hulp van Kyara en Marieke sprongen ze prima series. Enkele foutjes zorgden voor de nodige aftrek en maakte dat de meiden op dit toestel 5e werden.

Op het toestel minitramp valmat en minitramp pegasus deden 6 dames van dit team mee. Dit betekende dat er geen ‘wissels’ inzetbaar waren en dat de meiden alle sprongen zelf moesten maken. Dit zorgde voor de nodige zenuwen en kleine aanpassingen in de moeilijkheid van de sprongen. Helaas lukte het de meiden niet om op deze toestellen bij de eerste 3 te eindigen, maar voor de volgende wedstrijd zal hier zeker weer hard voor getraind worden.

Voor de plankoline kast waren de meiden ook wel wat gespannen… wat nou als de salto niet lukt, het overhurken lukt niet altijd…….  maar de meiden deden even een extra powerboost op dit toestel en scoorden genoeg punten om op de derde plaats te eindigen. Voor de volgende wedstrijd zal er zeker hard (door)getraind moeten worden, maar dat zal zeker lukken!