Set ‘m op sluit plaatsingswedstrijd in stijl af

 

Surhuisterveen/Dokkum – Zondag 11 februari werd in Surhuisterveen de laatste plaatsingswedstrijd Acro voor instap, D- en E- niveau acrogym gehouden. Set’m op was daar met 9 teams aanwezig.  Sommige teams hadden een eerdere plaatsingswedstrijd al goede prestaties neergezet en zijn al vrij zeker voor doorstroming naar de Friese Kampioenschappen. Andere teams moesten deze wedstrijd de puntjes op de ‘i’zetten om zeker te zijn van plaatsing voor het FK. Ook waren zaterdag en zondag turnwedstrijden in wedstrijdgroep 4 in Dokkum. Tijdens alle wedstrijden behaalde Set ‘m op medailles.

Op de vroege zondagochtend liet het D-juniorenduoRixte de Boer en Sanne van den Berg zien dat hard trainen zijn vruchten kan afwerpen. Ze zetten een strakke oefening neer en wonnen een gouden medaille. Het duo Kyara Broos en Shenia Feenstra hadden deze wedstrijd serieuze concurrentie in de D-jeugd. Na een prachtige oefening die met zichtbaar veel passie werd neergezet behaalden de dames een derde plaats.

Het E-instap trio Johanna Elzinga, Miriam Woudstra Suzanne Woudstrahadden hard getraind en lieten hun keurige oefening zien met een grote glimlach. Dat werd beloond met een bronzen medaille. Ook voor het trio Fenna Bouma, Iris Nauta,Joukje Hoekstra was er brons bij de E-senioren voor hun strakke oefening.  We wachten de doorstroming voor het Friese kampioenschap op 24 februari af.

In Dokkum lieten afgelopen weekend de turnsters van Set ‘m op hun turnkunsten zien in wedstrijdgroep 4. Op zaterdag turnde Stien Barkmeijerin de categorie Jeugd H op alle vier toestellen strakke oefeningen met de hoogste score op sprong en vloer. Dat leverde haar een knappe gouden medaille op. Op zondag liet Marieke Hoogsteen zien wat ze in huis had. In de categorie Junior H turnde ook zij op alle vier toestellen keurig dat haar mooie eerste prijs opleverde met een grote voorsprong in punten op nummer twee.

__________________________________________________________________________