Topweekend 27/28 januari

Topweekend turnen en acro voor Set ‘m Op

Afgelopen weekend stonden er voor Set ‘m Op uit Augustinusga maar liefst vier wedstrijden op het programma. Aan de twee turnwedstrijden, in Damwoude en Hoogeveen en twee acrowedstrijden beide in Ureterp deden verschillende turnsters en acroteams van Set ‘m op mee. En met resultaat. In totaal behaalde de vereniging uit Augustinusga elf medailles.
Zaterdag mochten de jongsten van start in Damwoude voor de eerste plaatsingswedstrijd in Wedstrijdgroep 2. Hannah Huizenga en Marike Zuidersma turnden een keurige wedstrijd op alle vier turntoestellen en wisten beide een bronzen medaille te behalen.
In Ureterp vond zaterdag de derde plaatsingswedstrijd acro plaats voor D/E-niveau. Het E-seniorenteam Fenna Bouma, Iris Nauta en Joukje Hoekstra wisten ondanks griepklachten met een prima oefening een derde plaats te behalen. Demi Veenboer en Stien Barkmeijer wilden graag een medaille winnen bij de E-jeugd en waren best zenuwachtig. Hun harde werken werd beloond met een bronzen medaille! Het trio Alisha van der Veen, Eline Veen en Marieke Hoogsteen had de afgelopen weken vooral gewerkt aan netheid en uitstraling. Dat was op de vloer te zien en de dames wonnen in bij de D-jeugd een derde prijs. Het laatste team op zaterdag, Hilly van der Veen en Jannie de Beer wisten in een zeer sterk deelnemersveld bij de D-senioren alle anderen achter zich te laten. Ze behaalden met de hoogste score een gouden medaille.
Op de vierde Acro plaatsingswedstrijd op zondag viel Set ‘m op wederom in de prijzen. Bij de E-senioren wisten Hendrike Bronsema, Marlene Dijkstra en Tineke Bosklopper slechts twee teams achter zich te laten en mochten op het podium de bronzen medaille in ontvangst nemen. Voor het trio Linda Salters, Marit de Vries en Marrit Boetje was dit de eerste plaatsingswedstrijd. Met de griep nog in de benen wisten de meiden goed te scoren en daarmee een tweede plaats te behalen in de categorie E-jeugd. Het D-juniorenteam Kirsten van den Berg en Naomie Bouma behaalden met een schitterende oefening een mooie tweede plaats. Voor Kaylee van Dijk en Marrit Bouma was het hun tweede plaatsingswedstrijd. De meiden mochten opnieuw een medaille in ontvangst nemen. Voor het E-jeugdduo Kyara Broos en Shenia Feenstra was een hoge score halen het doel. Met maar liefst 23.95 punten mochten zij de gouden medaille in ontvangst nemen.