2017-01-14 en 15 Sterke start Acroseizoen voor Set ‘m op


Set ‘m op is afgelopen weekend sterk gestart bij de eerste Acrowedstrijd van het nieuwe seizoen op D/E niveau. In het Groningse Marum werden op zaterdag 14 en zondag 15 januari maar liefst vijf prijzen behaald, één gouden, drie zilveren en één bronzen medaille.

Er deden maar liefst vijftien teams deden mee aan de eerste plaatsingswedstrijd in Marum. Dit nieuwe seizoen starten alle teams op D/E-niveau in een nieuwe samenstelling. Het duo Jannie de Beer en Samantha Brandsma (E-senior duo) beten het spits af in de categorie E-Senior. Zij lieten een keurige oefening zien waarmee ze op het podium horen. Helaas ging één onderdeel niet helemaal zoals verwacht en behaalden ze een 12e plaats. In dezelfde categorie kwamen ook Mariska Kramer en Trienke Luimstra voor Set ‘m op uit. Voor Trienke was het de eerste wedstrijd, dus best wel spannend. Maar aan Mariska had ze een ervaren partner en toonden zij een prima oefening dat werd gewaardeerd met een 8e plaats in een groot deelnemersveld. Ook het combinatieteam van Set ‘m op/Hercules Tineke Bosklopper en Roëlla Hoekstra kwam uit in de categorie E-Senior. Zij gingen het seizoen ook goed van start en werden knap 5e. Kaylee van Dijk en Thérèse Postma lieten in de categorie instap een keurige oefening zien dat werd beloond met een mooie 6e plaats. Het trio Hilly van der Veen, Lian Terpstra en Melissa Bouma kwamen uit in de categorie E-senioren. Dit team is nog maar 5 weken bij elkaar en lieten al een mooie oefening zien en behaalden daarmee een 5e plaats. Het duo Grietsje Beerda en Sanne van den Berg zetten een strakke oefening neer in een sterke categorie op junior D-niveau. Zij konden het erepodium betreden voor een zilveren medaille.

In de middagwedstrijd waren er drie teams van Set ‘m op aan de beurt. Bonnie Koers en Joukje Hoekstra van het combinatieteam Set ‘m op/Hercules kwamen uit in de categorie E+ toonden zij de jury een prachtige oefening. Helaas ging één onderdeel niet helemaal goed waardoor ook zij helaas het podium niet konden betreden.
Daarna was het de beurt aan Shenia Feenstra en Kyara Broos. Zij toonden hun lenigheid in een sierlijke oefening in de categorie E-junior. Zij starten daarmee het seizoen sterk en mochten de eerste plaats innemen op het erepodium. Voor ons jongste trio Ilse Postma, Lena van Dijk en Marike Zuidersma was het hun eerste wedstrijd in de categorie E-Instap. Hoewel het nog even wennen was lieten zij ook de jury een keurige oefening zien dat werd beloond met een 2e prijs.

Op zondag viel Set ‘m op opnieuw in de prijzen. Amber Huizenga en Anniek van Santen starten het seizoen sterk met hun eerste optreden. Zij kregen het zilver omgehangen voor hun oefening in de categorie E-instap. In dezelfde categorie kwamen ook Anouk Smeding en Marije van Santen uit. Zij lieten de jury een nette oefening zien. Ondanks dat één onderdeel niet verliep zoals gepland eindigden ze op een nette 9e plaats. Het duo Nina Haagsma en Rianne Poortinga kwamen uit in categorie D-Senior. Zij toonden de jury een lastige oefening met mooie onderdelen en behaalde daar mee een 7e plaats. Anna Dillema, Baukje Borger en Johanna Elzinga deden voor het eerst mee op D-niveau in de categorie D-junioren. Van hen werd helaas een onderdeel afgekeurd en werden ze 6e. Ook Ilse Hamstra, Kirsten van den Berg en Suzanne Woudstra kwamen uit in dezelfde categorie. Zij lieten de jury een strakke oefening zien dat werd beloond met een keurige 4e plaats. Het laatste team van de zondag bestond uit Britney Vierhoven en Krista Nicolai. Zij lieten de een mooie oefening zien. Ondanks een klein foutje behaalden ze een nette derde prijs. De trainsters Anja en Paulien de Bruin zijn trots op de behaalde resultaten van alle teams en zien het nieuwe acroseizoen.

Klik hier voor de uitslag van 14 januari 2017
Klik hier voor de uitslag van 15 januari 2017