2017-02-04 Uitslag eerste plaatsing wedstrijdgroep 4

Ferwerd- Op zaterdag 4 februari werden de meiden van niveau G en H in Ferwerd verwacht voor de eerste plaatsingswedstrijd. Iris Nauta is dit jaar gepromoveerd naar niveau H. Ze heeft voor zichzelf een overwinning behaald door de overslag over de pegasus te springen met de springplank. Jammer genoeg kon ze geen strakke landing maken na de salto van de balk en heeft ze onvoldoende punten gescoord voor een medaille.

Voor Fenna en Helena was het dit jaar spannend in niveau H. Ze mochten dit jaar voor het eerst een dans op muziek laten zien en de dames genoten allebei.

Helena was vooral zenuwachtig voor de sprong. De overslag over de pegasus lukt prima en daar was ze super blij mee. Ze mistte op brug een onderdeel waardoor ze net een paar puntjes tekort kwam voor het podium. Ze werd 6e in een groep van 28 deelneemsters.

Fenna heeft zichzelf overtroffen door de salto van de brug te maken en hierdoor kreeg ze de hoogste score op dit toestel! Bij vloer werd ze een beetje nerveus en vergat ze een onderdeel, maar gelukkig was het een extra onderdeel, die weinig invloed had op haar eindscore. Fenna werd 4e en kreeg daarvoor een bronzen medaille.

Klik hier voor de uitslag