2017-03-04 Sterk Acro-weekend Set ‘m op

Afgelopen zaterdag 4 maart waren de Friese Kampioenschappen Acro voor D/E niveau. Set ‘m op wist hier mooie resultaten te behalen. Een Friese titel en een zilveren medaille werden meegenomen naar Augustinusga.


Na de 2 plaatsingswedstrijden mochten maar liefst 12 teams van Set ‘m op mee doen aan de Friese kampioenschappen. Dit was al een prestatie op zich, maar er werden ook sterke oefeningen neergezet.

Het begon bij de duo D junior. Twee teams van Set ‘m op mochten in deze categorie hun kunsten gaan tonen aan het meegereisde publiek en de jury.
Sanne van den Berg en Grietsje Beerda hadden een mooie oefening die hun een gedeelde vierde plek opleverde. Helaas doen ze bij de acro niet aan gedeelde plaatsen en werden zij vijfde omdat de concurrent een iets hoger cijfer had op het technische gedeelte. Het duo Anne Marit van der Merk en Nienke Veenstra toonden de jury een strakke oefening met mooie uitgevoerde elementen. Zij werden hier dan ook voor beloond met de Zilveren medaille.

Bij de duo D senior hadden Rianne Poortinga en Nina Haagsma iets pech met een onderdeel, maar dat hield hun niet tegen om de oefening keurig af te ronden.

Maar liefst 27 teams waren er bij de duo E senior waar maar acht teams zich konden plaatsen voor het district. Een zware en sterke categorie waar twee teams van Set ‘m op aan mee deden. Het geduld en de zenuwen van deze dames werden zeer op de proef gesteld. Omdat de categorie zo groot was werden deze blokken verdeeld over de ochtend en de middag. De twee teams van Set ‘m op kwamen uit in het ochtenddeel. Bij de prijsuitreiking werd bekent dat ze alle twee bij de eerste acht zaten. Maar ja dan komen er ook nog vele teams in de middag. Na een lang wachten werd de uitslag bekent. Mariska Kramer en Trienke Luimstra eindigden hier na het tonen van hun oefening keurig in de middenmoot. Hun teamgenootjes Samantha Brandsma en Jannie de Beer konden hun geluk niet op toen ze hoorden dat zij op een zesde plek waren geëindigd.
Wat ook het vermelden waard is dat bij deze categorie een welverdiende vijfde plaats was voor het duo Tineke Bosklopper en Roella Hoekstra. Zij komen uit voor Hercules Harkema maar trainen ook iedere week bij Set ‘m op. (combi team )

Het jonge trio E junior Helena Boonstra, Marieke Hoogsteen en Naomi Bouma hadden hun zenuwen goed onder controle en kregen de vijfde plek achter hun naam.

Bij de trio E Senioren waren drie teams van Set ‘m op. Alle drie de teams waren zeer gedreven om het beste te tonen wat ze in zich hadden.

Voor het trio Elise Sangers, Ilse de Jong en Fenna Bouma werd de score een vijftiende plaats. Het trio Jinke van Wieren, Marijn Triemstra en Hendrike Bronsema werden tiende. Hun teamgenootjes Hilly van der Veen, Lian Terpstra en Melissa Bouma gingen hun voorbij en kwamen op een keurige zevende plek.
Anna Dillema, Baukje Borger en Johanna Elzinga deden mee bij de trio D junior en werden daar achtste.

En dan de duo E junior. Kyara Broos en Shenia Feenstra toonden een lenige oefening en behaalden de vijfde plaats.
In deze categorie was de jury onder de indruk van de prestatie van het duo Alisha van der Veen en Marrit Posthumus. Hun keurig uitgevoerde oefening met technisch strakke onderdelen leverden hun de welverdiende Friese titel.

Op 18 maart gaan naast de medaille winnaars Alisha van der Veen en Marrit Posthumus. Anne Marit van der Merk en Nienke Veenstra ook het duo Samantha Brandsma en Jannie de Beer en het duo Kyara Broos en Shenia Feenstra Set ‘m op vertegenwoordigen bij de district finale te Ureterp. Ook het combi team Tineke Bosklopper en Roella Hoekstra zullen hierbij aanwezig zijn. Dan nemen de teams het op tegen de teams uit de drie Noordelijke provincies en is er de mogelijkheid om je te plaatsen voor de landelijke halve finales.

Klik hier voor de uitslag

Klik hier voor foto’s gemaakt tijdens de wedstrijd door Klarissa van der Veen en Mariska Kramer