2017-02-11 en 12 Sterk acro weekend Set’m op

Afgelopen weekend, 11 en 12 februari, waren de laatste Acro plaatsingswedstrijden in Heerenveen. Set ‘m op uit Augustinusga was op beide dagen erg succesvol. In totaal werden er door acht teams medailles verdiend.

De acrowedstrijd op D, E en instapniveau startte op zaterdag. Iris Nauta en Myrthe Bouma gingen sterk van start in de categorie E-plus. Zij toonden de jury wat ze in huis hebben en mochten een welverdiende gouden medaille in ontvangst nemen.

Alisha van der Veen en Marrit Posthumus lieten in de categorie E-junior de jury opnieuw een strakke oefening zien dat werd beloond met een 2e prijs. Het duo Anniek van Santen en Amber Huizenga kwamen uit in de categorie Instap. Zij lieten een keurige oefening zien dat werd beloond met een derde plaats. Ook was er brons voor het trio Helena Boonstra, Marieke Hoogsteen en Naomie Bouma. Zij kwamen uit bij de E-junioren. En tot slot mocht zaterdag ook het trio Ilse de Jong, Elise Sangers en Fenna Bouma het podium betreden en een bronzen medaille in ontvangst nemen voor hun prestatie in de categorie E-senior.

Ook de zondag werd een vruchtbare dag. Het instap trio Ilse Postma, Lena van Dijk en Marike Zuidersma liet een nette oefening zien waarvoor ze een zilveren medaille in ontvangst mocht nemen. Het D-juniorduo Nienke Veenstra en Anne Marit van der Merk toonde een mooie oefening met meerdere salto’s. Ze verdienden daarmee een bronzen medaille. Tot slot waren Shenia Feenstra en Kyara Broos in de categorie E-Junior. Zij toonden de jury een sierlijke oefening dat werd beloond met een tweede plaats.

Klik hier voor foto’s

Klik hier voor de uitslag van zaterdag 11-02-2017

Klik hier voor de uitslag van zondag 12-02-2017