2017-01-21 Start turnseizoen met 7 medailles voor Set ‘ m op


Ook het turnseizoen is uitstekend gestart bij Set ‘m op. Trainsters Anja en Paulien de Bruin reisden zaterdag 21 januari met 12 turnsters af naar Hurdegaryp voor de eerste plaatsingswedstrijden op D2, D3 en D4 niveau. Daar toonden alle turnsters hun getrainde oefeningen op vloer, balk, brug en sprong om te kunnen doorstromen naar de Friese Kampioenschappen. Dat deden de meiden keurig en namen maar liefst 7 medailles mee terug naar Augustinusga.

Eline Veen, Hendrike Bronsema en Jannie de Beer mochten de ochtend starten in de categorie Pupil 1 D2. De meiden draaiden mooie oefeningen. De balk blijft altijd een lastig turntoestel. Jannie de Beer wist de balk goed te trotseren en liet een prachtige oefening zien op sprong en vloer. Daarmee haalde ze een derde prijs. Eline en Hendrike werden netjes 10e en 12e.

In de tweede ronde was Johanna Elzinga aan de beurt. Zij kwam uit in de categorie Pupil 2 D3. Johanna liet op de vloer zien dat ze bij de top behoort en ook de andere toestellen draaide ze prima. Zij werd beloond met een mooie bronzen medaille.

Grietsje Beerda kwam vervolgens uit in de categorie Pupil 2 L D4 en Stien Barkmeijer in Jeugd 1 D3. Beide dames turnden uitstekende foutloze oefeningen en kregen verdiend het goud omgehangen.

De jonge turnsters Anouk Smeding, Lena van Dijk, Mariska Veenstra en Amber Huizenga mochten de dag afsluiten in de categorie Pupil 1 L D4. Evenals de dames
Marrit Heegstra en Nienke Veenstra.

De categorie Pupil 1 L D4 was een grote categorie. Wilde je een prijs halen dan kon je je geen foutje permitteren. Onze meiden deden erg goed hun best en lieten mooie oefeningen zien. Mariska Veenstra was sterk op alle turntoestellen en werd verdiend 3e. Amber werd 8e, Lena 12e en Anouk 13e.

Marrit en Nienke waren aan elkaar gewaagd in de categorie Jeugd 1 D2. Zij lieten beide uitstekende oefeningen zien. Daarmee werd het nog erg spannend bij de prijsuitreiking, maar de vriendinnen mochten allebei op het podium gaan staan. Marrit kreeg een mooie verdiende zilveren medaille en Nienke werd beloond met het goud.

Bij Set ‘m op hebben de turnsters en trainsters opnieuw laten zien waar een kleine vereniging groot in kan zijn.

Klik hier voor meer foto’s

Klik hier voor de uitslag